Store fordele med privatleasing bil

Leasing af bil har jo været populært i en lang årrække især i erhvervslivet, men den største stigning for tiden sker på markedet for privatleasing, fordi mange private bilister omsider har fået øjnene op for de mange fordele, der findes i leasingbranchen. Den lave markedsrente samt den intensive konkurrence blandt leasingfirmaerne har gjort, at det nu er blevet muligt at kunne lease biler for meget små faste leasingydelser hver måned. Her kommer der en kort beskrivelse af fordele og ulemper i forbindelse med leasing.

Leasing sammenlignet med bilkøb

Der er faktisk kun fordele, når man sammenligner privatleasing bil med køb af bil, idet man som bilejer ikke kan undgå de store og variable omkostninger til reparation og service på bilen samt det store værditab, som alle biler oplever efter nogle års brug. Økonomisk set er det en fordel med bilkøb frem for leasing, hvis man holder fast i samme bil i mindst fire år, hvilket kan være svært for mange at kende deres transportbehov for en længere periode. Ved privatleasing bil er det hele meget nemmere og mere overkommeligt, idet man blot skal betale en fast månedlig leasingydelse på bilen, således man helt slipper for bilejernes udgifter som førnævnt. Man skal naturligvis stadig betale brændstof, forsikring samt afgifter til staten, men det er nu langt nemmere at budgettere og planlægge sin økonomi, da udgifterne er faste og til at overskue. En leasingaftale løber typisk i 12-36 måneder, så efter denne periode kan man vælge en helt ny bil, der passer til det aktuelle kørselsbehov. Dermed har man altid råderet over en ny moderne bil, således man altid kommer frem i god stil.

Fordel at vælge store luksusbiler

Både private samt firmaer kan derfor med fordel lease biler, og da staten har indført et minimumsbeskatningsgrundlag på 160.000 kr., så bliver leasingfordelene derved større, jo dyrere bil man anskaffer sig. Derfor vælger man i dag det tyske luksusmærke Audi, da disse eksklusive biler er yderst velkørende med masser af komfort og udstyr, og de kan leases for meget rimelige beløb hver måned. På Audis hjemmeside kan man læse mere om privatleasing bil samt finde hele deres sortiment, der spænder fra små personbiler til store limousiner. Man kan enten lease en bil privat 100 % eller kombineret med en flex leasing ordning, hvor man i arbejdstiden anvender bilen til firmabrug, hvorefter man i fritiden frit kan anvende samme bil til personligt brug, mod man kun betaler sin respektive andel af bilens udgifter i henhold til en kørselsbog.