Mange muligheder med firmabil beregner

Der findes en hård konkurrence blandt kunderne både til firmakunder samt privatkunder, og de mange tilbud, finansierings- og leasingordninger kan gøre markedet lettere uoverskueligt og svært at sammenligne. Nu er det imidlertid blevet noget nemmere, da man på Audis hjemmeside kan finde en nem firmabil beregner, således man hurtigt kan se hvilke bilmodeller, der matcher netop dit beskatningsgrundlag.

Hvordan virker beregner modellen?

Med Audis firmabil beregner kan man blot flytte musen mod højre inde på hjemmesiden, og man ser beskatningsgrundlaget stige, og mulighederne af biler bliver markeret, således man kan vælge den mest passende løsning. Hvis man eksempelvis har et beskatnings grundlag på 368.000 kr., så trækker man musen op på dette beløb, og man kan vælge blandt modellerne: A1, A3, Q3 og A4, som er Audis mindste samt mellemste bilmodeller.

Derefter klikker på den ønskede model, og bilens specifikationer og priser kommer frem. Priserne er eksklusiv moms men inklusiv en serviceaftale. Som sædvanligt skal man som ved andre leasingfirmaer selv stå for leveringsomkostninger, dæk, forsikring, brændstof og den grønne ejerafgift.

Man skal desuden anslå sit kørselsbehov for perioden, og man kan også tilvælge forskellige former for ekstraudstyr, således man derefter får den endelige pris på den månedlige leasingydelse på den valgte bil.

Hvorfor er leasing så populært?

I gennem de senere år er leasing blevet konstant mere udbredt ikke mindst hvad angår privatleasing, der er i enorm fremgang, men firmaleasing udgør stadig langt størsteparten af leasingmarkedet for biler, og især erhvervslivet kan få masser af fordele ved at lease firmabil.

Dels behøves man ikke binde sig med en større investering, hvilket hjælper på firmaets likviditet, og dels er det meget nemt at budgettere med en fast leasingydelse hver måned, som i øvrigt kan fratrækkes 100 % i regnskabet i modsætning til afskrivning af en købt firmabil.

Desuden slipper firmaet for uventede udgifter på bilen, da leasingfirmaet står for al vedligeholdelse på bilen herunder de normale serviceeftersyn.

En sidste men vigtig fordel er, at man altid har mulighed for at skifte til en anden type bil, således man altid har råderetten over en nyere og præsentabel bil, der perfekt passer til firmaets aktuelle transportbehov. Man slipper derved for handelsomkostninger og værditab på bilen, hvilket kan være store beløb. Private kan dog ikke fratrække leasingydelserne, men mange især yngre mennesker tiltrækkes af konceptet med leasing, hvor man nemt kan overskue de regelmæssige og faste omkostninger, som er nemme at budgettere med uanset personens økonomi.

Nu er det endda muligt for forældre at lease en bil til deres børn, hvor forældrene står som ”Bruger 1” og barnet som ”Bruger 2”. Ved leasing kan man desuden nemmere få råd til at køre i en dyr luksusbil, og da regeringen beskatter ud fra et minimumsberegningsgrundlag på 160.000 kr., så bør leasede biler være dyrere, før man opnår fordele derved, og fordelene følger bilens pris.