Hvornår skal din bil på værksted?

Hvis først du har investeret i en bil, er den svær at undvære igen. Den er jo så god til at få dig fra A til B, ikke? Derfor er du sikkert glad for den og vil gerne passe godt på den, så den kan have en lang levetid.

Selvom din bil måske kører som en drøm, så er det stadig nødvendigt, at den kommer en tur forbi et værksted fra tid til anden, eksempelvis når det er blevet tid til syn.

Men der findes også en række af andre ting, som du skal lade et kyndigt værksted ordne løbende på din bil. Heldigvis kan du finde mange dygtige mekanikere over hele Danmark, både hvis du leder efter et værksted i Lyngby, i Aarhus eller et helt tredje sted i landet.

Er der sprunget en lygte?

Det kan som sagt ske, at du pludselig er nødt til at kigge forbi et værksted. Det kan for eksempel være, hvis der er sprunget en pære enten foran eller bagpå bilen, så der er en lygte, der ikke længere lyser.

Hvis uheldet er ude, og der er gået en lygte, så skynd dig at få det ordnet på et værksted med det samme. Det kan koste dig en bøde, for det kan være farligt for både dig og de andre trafikanter, hvis din ene lygte ikke virker. Husk derfor at få bragt sagerne i orden for både din og andres sikkerhed.

Smørelsen skal være i orden

Du er nødt til at kigge forbi et værksted, hvis din bil mangler olie. Den kan nemlig slet ikke klare sig uden en god omgang olie.

Motorolien bruges til at smøre de forskellige bevægelige dele i bilens motor. Det er også olien, som sammen med frostvæske sørger for, at motoren ikke bliver overophedet. Det er derfor ikke uden grund, at du skal være opmærksom på mængden af olie på bilen. Sørg for at få olie på bilen hos et værksted, så du og din bil altid er i sikre hænder.

Brems uden problemer

Det kommer sikkert ikke som nogen overraskelse, når vi siger, at bremserne er den allervigtigste af bilens komponenter. For tænk engang, uden dem ville du jo aldrig kunne stoppe bilen, inden du kører ind i noget.

Du skal altid være opmærksom på dine bremser. Virker de ikke optimalt? Larmer de? På et værksted kan du få tjekket, om alt er i orden med din bils bremser. Det kan jo være, der måske er opstået en lækage ved bremsevæsken, bremseklodserne er slidte, eller der er et helt tredje problem med bremserne. Meget kan nemlig gå galt med bilens bremserne, og det er derfor uhyre vigtigt, at de altid fungerer fuldstændig fejlfrit.