Rensning og beskyttelse af bilens fælge

Når man måske har ofret 10.000-20.000 kr. eller mere på nogle flotte fælge, så bør man da også vedligeholde dem, så de skinner flot i hverdagen, og det er ikke altid nok at bare køre bilen ind i vaskehallen og lad den klare opgaven med at rense dine fælge på bilen. Det kan være temmelig dyrt kostbart at sende bilen til en professionel bilpleje specialist, der kan rense dine fælge, og denne vejledning kan hjælpe dig til at gøre det hele selv, så du sparer mange penge på bilpleje. God pleje af fælge består af disse 3 aspekter:

  1. Grundig rensning af fælgene med syrebehandling.
  2. Regelmæssig vedligeholdelse af fælge uden brug af syre.
  3. Efterfølgende vedligeholdelse af fælgene.

Syrebehandling af dine fælge

Når man skal rense sine fælge helt i bund, så er det nødvendigt med en syrebehandling, så man får fjernet tjærepletter og den matgule overflade. Da en syrebehandling er hård ved dine fælge, så skal man ofte efterbehandle med en fælgforsegler, således skidt og snavs ikke senere nemt binder sig fast på dine fælge. Ved at bruge denne behandling sikrer man sig, at fælgene fremover bliver meget nemmere at vedligeholde, og de skal egentlig kun vaskes med vand og sæbe fremover. Med en vandslange eller en højtryksrenser skyller man fælgene for det værste snavs, hvorefter man sprøjter fælgerens på dine fælge både på indersiden og ydersiden. Opløsningen skal trække i 2-3 minutter, alt efter hvor beskidte de er, men det skal stadig være vådt, når du skal til at skylle fælgen med vand. Benyt en fælgbørste til indersiden af fælgene, så du nemt kommer ud i alle kanterne. Hvis du efterfølgende stadig mener, at fælgene ikke er ordentligt rene, så giver du dem en omgang mere. Man bør anvende både beskyttelsesbriller og -handsker til denne behandling, da der er tale om et meget ætsende produkt. Du kan forresten lære meget mere om alufælger her.

Fælgrens uden syre

Til malede fælge bør man ikke anvende syreindholdig fælgrens men fælgerens uden syre, og 1 liter kan normalt fortyndes med 5 liter vand, men igen bør man alligevel beskytte sine øjne og hænder med briller og handsker. Man skyller først fælgene for løstsiddende skidt og bremsestøv, hvorefter man sprayer den forblandede fælgrens på fælgene. Blandingen skal trække i 4-6 minutter, hvorefter man kan vaske og skylle fælgene med vand. Når fælgene er tørre, bør man give dem en behandling med fælgforsegler, der jo virker næsten som en lakforsegler, den er bare beregnet til fælge og den høje temperatur. En fælgforsegler påføres med skum eller finger applikator. Man tager sin applikator med fælgforsegler på og lægger et tyndt lag på fælgene. Efter en times tid tager man en microfiberklud og tørrer produktet af igen, men nu er fælgene beskyttede.