Audi A5

Vedligeholdelse ved køb af Audi A5

Enkelte bilejere indleverer sin bil til specialisterne hver eneste gang, der skal klares noget på bilen, hvilket selvfølgelig er en udmærket, men også den dyreste løsning. De fleste bilister gør visse ting ved deres egen bil, og det er typisk blandt denne slags opgaver:

  • Tjek af kølervæske, bremsevæske og olie på bilen
  • Tjek af luftfilter og oliefilter
  • Tjek af kileremme herunder tandremmen
  • Vask og rengøring
  • Udskiftning af dæk til vinterdæk eller sommerdæk
  • Reparere små ridser eller lakskader
  • Skifte pærer i lygterne
  • Skifte viskerblade på bilen
  • Skifte brændte sikringer

Hvis man har adgang til et de mest gængse typer af værktøj, så kan man også selv klare udskiftning af kofanger, udstødning samt bremseklodser, men de fleste ønsker at undgå de dyre værkstedregninger, så man kun tager hen på værkstedet, når man ikke selv kan klare opgaven.

Bilen Audi A5

Selvom man køber en dyr luksusbil i høj kvalitet som en stor Audi A5, så bliver bilen slidt under kørslen, og bilen skal have eftersyn ligesom alle andre biler samt regelmæssig vedligeholdelse, såfremt man gerne vil have glæde af en flot og komfortabel luksusbil i mange år fremover.

Modellen A5 er faktisk en mellemting mellem de kendte modeller Audi A4 og Audi A6, så der er tale om en større familiebil, der også egner sig fint som firmabil. Bilen er yderst rummelig og fås enten i en todørs Coupé-udgave, Cabriolet-udgave eller i en noget større femdørs Sportback-udgave.

Eneste minus ved Audi A5 er prisen, der ligger i området 500.000-1.000.000 kr., men nu kan man altså købe en lettere brugt Audi A5 for et noget mindre beløb end vejledende udsalgspris, idet Audi har indført konceptet AAP (Audi Approved Plus).

Hvad er Audi Approved Plus?

Audi har valgt at betegne en del af deres biler med mærkatet AAP, hvilket betyder, at man roligt kan købe denne bil, da den er at betragte som en helt ny bil, både hvad angår udseende, køreegenskaber og garantiforpligtelser. Bilen er kun lettere tilkørt, hvilket egentlig er et ekstra plus.

Brugte biler har ellers tradition for at være en risikabel forretning, da brugte biler ofte fejler et eller andet, som ejeren vil slippe af med. Nu går Audi ind og garanterer for bilen på alle områder, idet Audis egne teknikere grundigt har gennemgået bilen fra A til Z, hvor alting nu er gennemkontrolleret og virker 100 % som en ny bil.

Eventuelle uoriginale er nu udskiftet til originale Audi-dele, og køberen får desuden en udvidet garanti på bilen, da man starter med en 2-årig garanti ligesom nye biler. Efter de 2 år modtager man så en udvidet serviceaftale, der også inkluderer service på bilen og alle uventede former for reparationer, således køberen ikke får nogle uventede regninger i de første 4 år, eller i hvert fald inden bilen har rundet de første 40.000 km totalt.

Man får desuden fri autohjælp med i aftalen, og den gælder overalt i Europa, så bilen kan fint anvendes til længere forretningsrejser eller ferierejser. Man kan inde på Audis hjemmeside se det samlede udvalg af brugt Audi A5, så måske kan man her finde sin drømmebil i ny stand men til en nedsat pris.