Fordelen ved erhvervsbiler

Der findes en lang række årsager til, det kan betale sig at købe erhvervsbiler frem for privatbiler. Primært opstår fordelene, da firmaer kan fradrage udgifterne til køb samt drift og vedligeholdelse af sine erhvervsbiler, hvilket private forbrugere ikke kan. Så derfor findes der en del kreative men lovlige muligheder, som giver fordele til både privat samt erhvervsmæssig kørsel. Det er nemlig en dyr fornøjelse for mange private at have en personbil, da man har mange udgifter til bilen i løbet af året. Erhvervsbiler har samme udgifter, men disse kan ofte fradrages i regnskabet, og på den måde giver staten et slags tilskud til erhvervsbiler i Danmark.

Årlige udgifter til bil

 

Man har typisk følgende årlige udgifter på biler:

 

  • Renter og afdrag på bilen
  • Serviceeftersyn, olieskift mm.
  • Uventede udgifter til reparationer og vedligeholdelse
  • Bilvask
  • Brændstofudgifter
  • Vægtafgift
  • Grønne ejerafgifter
  • Lovpligtig forsikring og evt. kasko
  • Bilens værditab

 

Det samlede årlige beløb kan svinge meget, da en ældre person med anciennitet og skadefri kørsel med en nyere økonomisk bil slipper langt billigere end en yngre person uden anciennitet, som endda måske vælger en bil med en kraftig motor. Biler med stor motorvolumen er dyrere i afgifter og forsikring, og yngre personer uden stor anciennitet starter også på et relativt dyrt forsikringstrin. Bilens årlige omkostninger afhænger således af mange faktorer, og især bilens pris og lånets løbetid kan få beløbet til at stige eller falde. Det betyder også meget, hvor mange km man kører årligt, så det kan bedst betale sig at vælge en dieselbil, hvis man kører 15.000-20.000 km er mere hvert år.

 

Regneeksempel på en billig kvalitetsbil

Både til privatkørsel samt erhvervskørsel bør man vælge en økonomisk bil af et anerkendt mærke, og man bør anskaffe den hos en autorisret forhandler, hvor man får garanti på bilen. Hyundai er et udmærket eksempel på en troværdig bil, som har et stort udvalg af biler til ethvert formål lige fra små personbiler til store erhvervsbiler MPV, kassevogn, van eller stationcar. Faktisk kan man på Hyundais hjemmeside se alle deres modeller af nye samt brugte biler, som kan finansieres med helt ned til 2,45 % årligt endda helt ned til ingen udbetaling. Dette er særdeles favorable vilkår både for privatbiler samt erhvervsbiler. Tager man udgangspunkt i en Hyundai til 200.000 kr., så kan man få en stor kvalitetsbil under 2 år gammel eller helt ny. Bilen vil kunne afdrages over 8 år til en fast lav rente til 2.000 kr. om måneden. Sådan en ny bil vil være billig i grøn afgift, og hvis man så vælger at anvende bilen både til firmakørsel samt privat, så vil man altså opnå fordele begge steder. Hvis du har et enkeltmands anpartsselskab, så er du bilens eneste chauffør, og du vil kunne fradrage halvdelen af alle bilens udgifter til firmaet, og du vil have en privatbil til halvdelen af de normale udgifter.