Citroën C4 Cactus blev årets bil i Danmark 2015

Hvert år siden traditionen startede i 1969 kårer Motorjournalisternes Klub Danmark årets bedste bil, og i finalen var der kun syv forskellige bilmærker, som kæmpede om den eftertragtede førsteplads. I år vandt Citroën en knusende sikker sejr, idet pointene kan ses her:

  1. Citroën C4 Cactus (lille mellemklasse hatchback) 148 point
  2. VW Passat (stor mellemklasse sedan og stationcar) 87 point
  3. Ford Mondeo (stor mellemklasse hatchback og stationcar) 83 point
  4. Opel Corsa (miniklasse hatchback) 71 point
  5. Nissan Qashqai (SUV/crossover) 53 point
  6. BMW 2-serie Active Tourer (lille MPV) 42 point
  7. Mercedes-Benz C-klasse (stor mellemklasse sedan og stationcar) 41 point

Dommerkomitéen bestod af en lang række motorskribenter, og deres motivationer for afgørelsen og pointgivningen var især, at Citroën C4 Cactus byder på mange innovative letvægtsløsninger, en funky kabine og meget lavt brændstofforbrug uden at køre kedeligt.

Bilen er en praktisk familiebil med et flot udstyrsniveau til en meget rimelig pris, og den har endda nyskabelser som airbag i loftet og airbumps. Citroën C4 Cactus har desuden et markant og modigt design, idet bilens opbygning og indretning er minimalistisk og moderne på en gang. Det er også en smart feature med bilens indbyggede store trykfølsomme skærm, der kan kobles til mobilen.

En C4 Cactus bryder med konventionerne især indvendigt i kabinen, men samtidigt går bilen ikke på kompromis med funktionaliteten og overdreven brug af moderne teknologi.

Årets bil i Danmark 2014

Sidste år var der et større og mere varieret udvalg af biler med i finalen, mens der her i 2015 især er de noget større og dyrere biler til stede. I 2014 var der en del i den helt lille mikroklasse blandt de nominerede såsom Renault Twingo, Hyundai i10 og Toyota Aygo. I 2014 vandt VW Up!, Skoda Citigo og Seat Mii samlet titlen som årets bil.

Årets bil 2015 i Europa

Ved det internationale motorshow i Geneve vælger man hvert år den bedste bil i Europa, og dette år vandt VW Passat førstepladsen, Citroën C4 Cactus endte på andenpladsen, og bilen Mercedes Benz C-klassen kom ind på en flot tredjeplads.

De øvrige finalister var bilerne Ford Mondeo, Nissan Qashqai, BMW 2 Active Tourer og Renault Twingo. 58 personer var med til at foretage det endelige valg blandt de nominerede biler, og Passaten vandt prisen som årets bil i Europa 2015, fordi den har en bred vifte af teknologi som fx opkoblingssystemer og førerassistance-systemer og forskellige effektive transmissioner til denne hybrid GTE. Dette giver bilisten en masse komfort og generel køreglæde.

Det tyske bilmærke Volkswagen har normalt altid stor succes ved det internationale motorshow i Geneve. I 2013 vandt Volkswagen for sin Golf-model, mens bilfabrikantens Polo vandt prisen tilbage i 2010.

Årsagen til man ikke vælger samme bil i Danmark som i Europa kan ofte være, at priserne i Danmark er væsentligt højere end det generelle prisniveau i Europa, så danskerne er nødt til at fokusere på prisen sammenholdt med bilens faciliteter og køreegenskaber.