Fordele med privatleasing bil

 

Flere og flere danskere er gået over til at lease deres familiebil frem for at købe denne, og dette på trods af de relativt lave renter på billån. Privatleasing boomer simpelthen som aldrig før, da tallet næsten fordobles hvert eneste år, og med privatleasing kan man ikke engang høste samme fordele som ved erhvervsleasing, hvor man jo netop kan fradrage alle leasingomkostningerne på bilen. Her kommer forklaringen på, hvorfor privatleasing bil er blevet så populært og udbredt i Danmark.

Overvejelser om leasing

Leasing er reelt det samme som leje, således man efter den aftalte leasingperiode skal tilbagelevere genstanden tilbage i samme stand dog undtaget almindelig slitage. Man kan lease både jord, huse, maskiner, biler, IT udstyr, værktøj mm., da princippet og modellen er den samme, men her fokuseres der kun på privatleasing bil, hvor regler og fordele skal vurderes nøje af den enkelte forbruger.

Man bør kende til sin økonomi og bilbehov for de kommende 4-5 år, og kan man være sikker på at have fuld glæde af samme bil i længere tid, så bør man nok vælge at købe bilen enten kontant eller på afbetaling frem for at vælge den på sigt dyrere leasingmodel. I alle andre tilfælde kan det bedst betale sig med privatleasing bil, da der er mange fordele ved leasing herunder:

  • Fleksibel leasingperiode på 1-3 år.
  • Lav engangsydelse/udbetaling.
  • Ingen omkostninger til reparation og vedligeholdelse.
  • Intet dyrt værditab ved salg af bilen.
  • Ingen handelsomkostninger.
  • Man har altid en nyere bil til rådighed.
  • Den valgte bil passer perfekt til dit transportbehov.
  • Nemt at budgettere med en fast månedligt ydelse.
  • Man har ikke bundet likviditet i en bil.
  • Man kan nemmere få råd til at køre i en dyr luksusbil.

Forskellige typer af leasing

Der findes endda flere fordele ved privatleasing bil, da man kan kombinere leasingordningerne, således de er mere rentabelt, hvis firmaet betaler en vis del af alle leasingudgifterne på bilen, da man anvender bilen i arbejdstiden til firmakørsel. Man kan også vælge at betale bilens afgifter forholdsmæssigt, således bilens pris falder og ligeledes leasingydelsen pr. måned.

Disse løsninger kaldes for flexleasing og deleleasing, og så er der også kommet en forældreleasing på banen, således man gør det nemmere og billigere for sine børn at få en bil til rådighed, da de står registreret i leasingaftalen som bruger 2. På den måde udnytter man sine forældres anciennitet til at få en billigere bilforsikring.

Man bør dog til enhver tid gennemlæse leasingaftalen nøje, da visse bestemmelser kan få afgørende betydning såsom antal kørte km. Hvis man kan få udbetalt det antal km, man ikke har fået brugt i henhold til det skønnede antal km, så er det en fordel at skønne for højt i forhold til dit km-forbrug, da overskydende km altid koster dyrt.

Man kan også spare mange penge ved at lease en lettere brugt bil, da dette kaldes re-leasing, og man beregner nu leasingydelsen ud fra bilens nedskrevne værdi. Man kan læse meget mere om privatleasing bil på Audis hjemmeside, da Audi står for en stor del af leasing til private bilister i Danmark.