Hvad er bedst split eller flex firmabil leasing

Når man har besluttet sig til at lease en firmabil, så opnår man masser af fordele frem for at blot købe bilen. Dels undgår man at binde en masse penge i en bil, som man måske skulle ud og sælge alligevel efter få år. Ved at lease bilen undgår man problemer med værditab samt finansiering, og man kan bruge firmaets penge til at drive firmaet med.

Alle udgifterne i forbindelse med firmabil leasing er også fuldt fradragsberettigede, så det er altså både nemt og overskueligt at kalkulere med bil udgifterne, når man leaser en firmabil. Men der findes to forskellige modeller at lease en firmabil på. Man kan enten benytte sig af flex eller af split firmabil leasing. Her kan du læse om begge muligheder.

Split firmabil leasing

Denne nye leasingsmodel gør det nemmere, billigere og sjovere at køre i firmabil, da man ikke længere skal lade firmabilen stå på arbejdspladsen, når arbejdsdagen er slut. Man kan køre videre i denne firmabil privat efter arbejdstid, såfremt man blot fører kilometerregnskab, og man bliver ikke beskattet af det. På denne måde kan arbejdsgiver og medarbejder derved dele leasingen af bilen.

Det vil sige, at de splitter leasingen op mellem sig. På denne måde opnås der flere fordele, og resultatet er altså, at man med split leasing kan køre privat i den kommende firmabil. Dette er endda ikke den eneste fordel med denne leasingsmodel. Det er nemlig også muligt med denne leasingsmetode, at man kan spare skatten af den nye firmabil. Og naturligvis splitter man også samtlige driftsomkostninger mellem de to parter. Dermed kan firmaet spare en betydelig del af udgifterne til en firmabil, og medarbejderen kan have adgang til en billig privatbil.

Alle udgifterne ved splitleasing vil blive delt imellem leasingtagerne, og det gælder både førstegangsydelser, leasingydelser, brændstof, forsikringer, grøn ejerafgift m.m. Leasingfirmaet vil sørge for hver måned at fakturere både arbejdsgiveren samt arbejdstageren, så begge vil modtage en månedlig regning på den aktuelle anvendelse af bilen i den forgangne måned. Det er rigtig smart og besparende for begge parter.

Flex firmabil leasing

ønsker du en specialbil, en sæsonbil eller en eksklusiv bil, er der store økonomiske besparelser ved at benytte sig af flex leasing, som ofte er økonomisk interessant for biler allerede fra priser omkring 300.000 kr. inkl. afgift. Med denne model køber leasingselskabet en bil uden afgift, der passer med de ønsker som leasingtageren har. Man afregner så på månedsbasis selve registreringsafgiften.

Det betyder i praksis, at der beregnes mellem 0,87 % og 2,37 % + moms alt efter alder, af køretøjets registreringsafgift pr. måned, så længe leasingaftalen løber. Når leasingaftalen udløber, så er der ingen yderligere udgifter til registreringsafgift eller den danske stat.

Leasingtager kan nu frit vælge at lave en ny flexleasing kontrakt, eller man kan lade leasingselskabet sælge bilen uden afgift. Ved fornyelse af leasingkontrakten laves der en ny beregning af afgiften, og værdien af bilen vil typisk være faldet, hvilket medfører en lavere leasingydelse.

Et godt sted at læse mere om firmabil leasing er hos Audi.

Husk forresten også at tjekke skatte fordele og lignende inden du giver dig i kast med leasing eller køb af firmabil. Se mere her hos Skat.