Gode råd om billige familiebiler

Her kommer der en række gode råd til bilejere, som kan hjælpe mange til at foretage det rette valg af bil, således man ikke risikerer at tabe så meget på biludgifter hvert år fremover. Mange familier har et transportproblem, der kun kan klares med egen bil, men der findes mange biler at vælge imellem, og det kan være svært at gennemskue markedet især for nye førstegangskøbere, der aldrig har haft bil før.

Hvis man vælger rigtigt fra starten, så kan man til gengæld anskaffe sig en billig familiebil på meget lempelige og attraktive vilkår, som ikke er meget dyrere end de nuværende udgifter til taxa og offentlig transport med bus og tog.

 

Vurder behovet og de samlede udgifter

Når man skal ud og se på ny bil, så skal man slet ikke se på de farvestrålende brochurer med løfter om lav rente, lav pris eller ingen udbetaling og bare vælge det første og bedste tilbud på markedet. Det første man skal gøre er at være sikker på, man har brug for en bil, så man må lige vurdere familiens transportbehov, men man får meget glæde af egen bil, idet man både kan anvende bilen til jobbet, til indkøb, køre børnene til arrangementer, på ferieture, til sportsarrangementer og andre aktiviteter.

Derefter skal man vurdere sit fremtidige kørselsbehov, så man er sikker på, man kan anvende en bil i de næste mange år. Hvis man er meget i tvivl om kørselsbehovet inden for de næste 3-4 år, så bør man vælge leasing af bil, som både kan foretages af firmabiler og privatbiler, og med leasing kan man nemt og billigt udskifte bilen hvert år til en mere passende model uden at skulle spekulere over handelsomkostninger, værditab, reparationer og service, idet man hele tiden har rådigheden over en ny bil til sit kørselsbehov.

Den absolut billigste løsning er at købe en billig familiebil, der også har små udgifter til brændstof, forsikring, afgifter til staten samt en overkommelig anskaffelsespris. Faktisk er lånerenten så lav i øjeblikket, at det ofte kan betale sig at købe en ny bil på afbetaling, idet man kan have glæde af bilen i mange år fremover og samtidig nøjes med mindre afdrag hvert år.

 

Økonomiske biler

Der er masser af konkurrence mellem bilforhandlerne i Danmark, men visse forhandlerkæder har et attraktivt prisniveau samt fornuftige finansieringsløsninger, og et godt eksempel på en billig familiebil finder man hos forhandlerkæden Hyundai, der har personbiler til ethvert behov. Bilerne er solidt konstrueret og kan sagtens holde til langt mere end 10 års brug med den rette vedligeholdelse, og bilerne overholder alle sikkerhedskravene til nye biler.

Man kan både købe eller lease bilerne, og der findes også fleksible afbetalingsordninger, således man eventuelt kan købe bil helt uden udbetaling, så der er masser af muligheder. Såfremt man kun har et minimalt pladsbehov, så bør man vælge de små økonomiske modeller Hyundai i10 eller i20, som man kan købe på afbetaling for omkring 1.300 kr. om måneden.

Staten belønner de biler, der ikke udleder så mange giftige luftarter og kører mange km på literen, så der er mange fordele ved at vælge en mindre bil med en passende lille økonomisk motor, idet man både slipper med en lav anskaffelsespris, lav brændstofudgift, lave forsikringsudgifter samt meget lave årlige udgifter på afgifter til staten. Hvis familien består af 4-5 personer, så bør man nok overveje en stationcar såsom en Hyundai i30, der alligevel kan anskaffes for et mindre beløb.