De attraktive vilkår ved billeasing

Især erhvervslivet kan nyde de mange attraktive regler og vilkår for billeasing, som i de fleste tilfælde gør det til en bedre forretning at foretage billeasing frem for at købe bil. Erhvervslivet har i mange år anvendt billeasing, og nu er der for alvor også kommet gang i private bilisters anvendelse af billeasing, og det skyldes især kombinationen af det lave renteniveau, de lempelige skatteregler for billeasing samt den hårde konkurrence på leasingmarkedet.

Billeasing er jo en form for langtidsleje af bil, men alligevel kan det nemmere sammenlignes med køb af bil. En bil kan købes enten kontant eller på afbetaling, og denne løsning er den billigste i længden, hvis man blot beholder bilen i mindst fire år, og fordelen forøges, hvis man kan beholde bilen i så mange år som muligt. Hvis man derfor kender sit kørselsbehov for de kommende år, så bør man købe bilen, men i alle andre tilfælde vil det bedre kunne betale sig at lease en bil, da man opnår mange fordele ved billeasing.

Fordele ved leasing

Ved billeasing har man altid adgang til en ny bil, idet man efter leasingperioden kan starte forfra med en helt ny bil, så derfor vil man altid have fornøjelsen af at køre i en nyere bil, når man leaser frem for at købe bil. Derudover er der følgende oplagte fordele ved billeasing:

  • Man binder ikke sin likviditet i en bil
  • Man kan altid udskifte den leasede bil til en anden og mere passende model
  • Man kender sine faste udgifter til bil hver måned i detaljer
  • Man får ingen ubudgetterede udgifter til service og reparation af bilen
  • Man opnår intet værditab ved salg af bilen
  • Firmaer kan fradrage alle leasingudgifterne straks, hvorimod man ved køb af bil bliver nødt til at afdrage den over en årrække, så med leasing forenkles administrationen også betydeligt for firmaer
  • Desuden kan firmaet tilbyde sine ansatte at splitte leasingkontrakten op i to dele, således den ansatte frit kan anvende bilen efter arbejdstid til privatkørsel. Man skal blot udfylde kørebogen samt betale den forholdsmæssige andel af udgifterne til bilens drift. Hvis en ansat kun kører privat i 30 % af bilens totale kørte km, så skal den ansatte kun betale 30 % af udgifterne til leasing, brændstof, forsikring og afgifter, og derved kan begge parter minimere sine respektive udgifter til bil.

Valg af bil

Disse attraktive leasingvilkår gør det muligt, man nemmere har råd til at køre rundt i en dyr og herlig luksusbil, der udstråler elegance, stil og komfort. De mest populære biler på markedet indenfor leasing er de dyre tyske luksusbiler fra Mercedes, Audi og BMW.

Bilerne koster ofte mellem 400.000- 1.000.000 kr., hvilket kun de færreste kan overkomme med en normal løn, men med billeasing er det pludseligt blevet muligt at få adgang til denne slags biler for små beløb hver måned i leasingydelse, og mange firmaer har ikke problemer med at betale 4.000-8.000 kroner om måneden på en dyr luksusbil, idet denne prestige kommer til gavn for firmaets image.

En ny koster omkring 480.000 kr. kontant, men samme bil kan leases for omkring 4.600 kr. om måneden i henhold til beregningsmodellen på Audis hjemmeside. Der er tale om en kraftig SUV 4-hjulstrækker i høj kvalitet med masser af plads i bilen samt med rå motorkraft bag rattet, så dette kunne være et godt bud på en eksklusiv firmabil, der kan varetage de fleste kørselsbehov både for firmaer samt private.