Så meget kan en bilforsikring variere i pris

Der kan spares mange tusinde kr. på den årlige udgift til familiens bilforsikring, og dette skyldes flere faktorer, så her kommer der en forklaring på dette fænomen. Der er meget store forskelle i prisen på en bilforsikring for de enkelte kunder, mens selve vilkårene og betingelserne i policen stort set er ens hos de mange forsikringsselskaber. Man får groft set derfor det bedste tilbud, hvis man blot sammenligner priserne for alle forsikringsselskaberne, idet man naturligvis skal sætte en eventuel selvrisiko til samme beløb, når man sammenligner selskabernes tilbud. Disse resultater er konklusionen i en TV2 undersøgelse, og problemet er åbenbart så stort, fordi forbrugerne generelt er dårlige og for dovne til at sammenligne forsikringsselskabernes priser med hinanden.

Interessante priser fra undersøgelsen

Undersøgelsen kom frem til, at der i alle situationer vil være mange tusinde kr. om året at spare, hvis man vælger det billigste forsikringsselskab til sin bilforsikring. For en seniorbilist på elitebilist-trinnet ligger de dyreste forsikringsselskaber dog kun et par tusinde kr. årligt over gennemsnitsprisen for de tre billigste forsikringsselskaber. Hvis man er en person i 40 års alderen med et par skader på bagen, vil man typisk kunne spare nær ved 10.000 kr. årligt ved at skifte til et af de billigste forsikringsselskaber, mens der kan spares over 16.000 kr. årligt for en 18-årig nyudklækket bilist uden den store erfaring. Det er interessant at bemærke, at de største forskelle blandt priserne hos forsikringsselskaberne især skyldes disse parametre:

  • Bilistens alder.
  • Antal skader de seneste fem år.
  • Antal år med bil.
  • Bilens alder.

Til gengæld betyder disse parametre næsten intet mellem de forskellige forsikringsselskaber:

  • Antal klip i kørekortet.
  • Er bilisten under 25 år.
  • Bilens motorstørrelse.
  • Bopæl i landet.
  • Antal km om året.

Valg af forsikringsselskab

Det er jo lovpligtigt med en bilforsikring, og biler har vi for mange år siden besluttet os for at beholde, da vi trives ved bilernes praktiske komfort med køreglæde og tidsbesparende egenskaber i hverdagen. Udviklingen er den samme overalt i verden, at bilerne overalt er i fremmarch, så dette betyder altså mere trafik på vejene. Hos de fleste forsikringsselskaber kan man på deres hjemmeside finde masser af interessante oplysninger om deres vilkår, rabatter og priser på en bilforsikring, og nu er det endda muligt at få beregnet et konkret tilbud på en bilforsikring hos Codan inde på deres hjemmeside, og flere andre forsikringsselskaber har samme facilitet. Man skal blot indtaste konkrete oplysninger om bilens model, alder og model, hvem man selv er, og hvor mange km man kører om året, hvorefter man får tilsendt pr. mail et konkret tilbud på en bilforsikring. Man kan eventuelt finde en hjemmeside, der kan sammenligne priser på bilforsikringer, hvorefter man konkret kan tjekke priser, vilkår og betingelser nøje på deres hjemmeside, hvorefter man har nok information til at vælge den bedste forsikring til netop jeres situation.