Personer med et stofmisbrug bør ikke køre bil påvirket

I medierne fokuseres der i stigende grad på de mange ulykker og dødsfald i trafikken, og man kan efterhånden udpege et alvorligt alkohol- samt stofmisbrug som værende skyldige i en stor del af disse ulykker. Derfor er man i fuld gang med at lave ny lovgivning mod kørsel i spiritus- og narkopåvirket tilstand. Højere straffe og fratagelse af bilen er effektive metoder til at advare om faren ved at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, da man slet ikke har samme reaktions evner i trafikken, når man kører påvirket af narko eller alkohol.

Kom i behandling for misbrug

Der er ingen grund til at risikere at miste bil, job og familie, hvilket desværre er en mulighed, hvis man aldrig kommer ud af sit misbrug. Stoffer er endnu mere vanedannende end alkohol, så derfor er der brug for professionel hjælp til den enkelte stofmisbruger. Man bør helt frævælge at anvende stoffer, da man nemt kan blive afhængig og få brug for en daglig dosis for at opnå den ønskede rus.

Dette er ødelæggende for både økonomien, helbredet og familielivet, så derfor er der meget at vinde ved at gå i frivillig behandling for stofmisbrug. Hvis man er ven eller pårørende til personer med et stort stofmisbrug, så bør man tilskynde vedkommende til at komme i behandling. Man kan få hjælp mod sit stofmisbrug hos Brydehuset, der har behandlingscentre overalt i Danmark.

Her står dørene åbne, og alle er velkomne i en åben og indbydende atmosfære uanset baggrunden for den enkelte. Behandlingstilbudet er ganske gratis og kan endda være anonymt, så på den måde er der alt at vinde for den enkelte misbruger, der måske har mistet styringen og kontrollen over sit liv. Den mest effektive og populære behandlingsform er ambulant behandling, hvor man under hele forløbet stadig bor hjemme i egen bolig under komfortable og hjemlige forhold, således omvæltningen bliver mindst mulig.

Stofpåvirkede personer er farlige i trafikken

De forbudte rusmidler er populære i mange kredse især ved festlige begivenheder, hvor man nemmere kan smide hæmningerne og hygge sig socialt med andre i samme stemning. Både alkohol og narkotiske stoffer kan give kroppen et spark af dopamin, der giver glæde og tilfredsstillelse, men man bør minimere sit alkoholforbrug samt helt fra narkotiske stoffer, da man nemt kan blive afhængig. Man har slet ikke samme kontrol over sine sanser, når man er påvirket af stoffer, så derfor er det yderst farligt for personen selv samt for andre i trafikken, hvis man kører i påvirket tilstand. Mange biler er allerede udstyret med alkolåse, således bilen ikke kan starte, såfremt man er alkoholpåvirket, og der forskes meget i tilsvarende for påvirkede af stoffer.